BAŞKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN İKİ GÜN SÜREN KATAR ZİYARETİNDE 44. KÖRFEZ İŞBİRLİĞİ KONSEYİ ZİRVESİ'NE KATILDI. GÜNDEMİNDE GAZZE'DE YAŞANAN KATLİAM VARDI. ÖNCELİĞİMİZ KALICI ATEŞKES VE KESİNTİSİZ İNSANİ YARDIM DEDİ.
Netanyahu yönetimi siyasi ömrünü uzatmak uğruna tüm bölgemizin güvenliğini, geleceğini tehlikeye atıyor. Çoğunluğu çocuk ve kadın 17 bin Filistinli masumun hayatını kaybetmesi insanlık suçudur, savaş suçudur. İsrail'in işlediği bu suçlar yanına kar kalmamalıdır. Önceliğimiz, derhal kalıcı ateşkesin ilan edilmesi ve kesintisiz bir şekilde insani yardım akışının teminidir.
ATEŞKES KONUSUNDA KATAR'I TAKDİR EDİYORUZ DİYEN BAŞKAN ERDOĞAN, BAĞIMSIZ BİR FİLİSTİN DEVLETİ İÇİN GARANTÖR OLMAYA HAZIRIZ İFADESİNİ KULLANDI.
Gazze'de kısa süreli geçici insani aranın sağlanması ve esir takası konusunda Katar'ın çabalarını takdirle karşılıyoruz. Tabii bu fasılanın kalıcı bir ateşkese dönüşmesini temenni ediyorduk ancak bu gerçekleşmedi. Son gelişmelerle birlikte 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen bir Filistin devletinin kurulmasının ehemmiyetinin bir kez daha görüldü. Bu maksatla garantörlük dahil, bölge ülkeleriyle birlikte sorumluluk almaya hazır olduğumuzu açıkladık.
ERDOĞAN KÖRFEZ ÜLKELERİYLE ARTAN İLİŞKİLERLE İLGİLİ DE KONUŞTU.
Türkiye, uluslararası yatırımcılar için güvenli liman olma vasfını koruyor. Türk ekonomisine güvenen kardeşlerimize gereken her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek isterim. Savunma sanayi alanında Körfez'deki kardeşlerimizle çok farklı bir ivme yakaladık. Son hadiseler, bu alandaki işbirliğimizin ne kadar önemli ve stratejik olduğunu ortaya koydu.