EURO 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliğine ortak aday olan Türkiye ve İtalyan Futbol Federasyonu heyetleri, UEFA Yönetim Kuruluna sunumlarını gerçekleştirdi. UEFA, toplantının ardından ev sahibi olan ülkeleri resmen açıkladı.
2032 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2032) ev sahipliğine ortak aday olan Türkiye ve İtalyan Futbol Federasyonu heyetleri, UEFA Yönetim Kuruluna sunumlarını gerçekleştirdi.
UEFA'nın İsviçre'nin Nyon'daki merkez binasında gerçekleştirilen toplantıda Türk ve İtalyan heyetleri sunumlarını tamamladı.
EURO 2032 ev sahipliği kararının verileceği UEFA Yönetim Kurulu Toplantısı sona erdi.
Toplantının ardından gerçekleştirilen törenle EURO 2028 ve EURO 2032 ev sahipleri resmen açıklandı.
EURO 2028'i İngiltere, Kuzey İrlanda, İrlanda Cumhuriyeti, İskoçya ve Galler düzenleyecek.
EURO 2032'ye Türkiye ile İtalya ev sahipliği yapacak.
Akdeniz kültürünü paylaşan iki ülkeye, EURO 2032'ye ev sahipliği yapma onurunu verdiği için UEFA'ya şükranlarımızı sunuyoruz.
— TFF (@TFF_Org) October 10, 2023
İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yeni dostluk köprüleri kurup futbol mirasına kalıcı bir katkı bırakarak bugüne… pic.twitter.com/aJFOeveGmH