-
Canlı Yayına Mesaj Gönder
  • 25°C

Ali Rıza Altınkeser AŞK KUMSALI Albümünü Müzikseverlerle Buluşturdu

Ali Rıza Altınkeser dört yaşında iken klavye kurcalayarak başladığı müzik hayatına "acaba müzisyenler her parçayı nasıl biliyor" diye o dönem henüz tanımlayamadığı repertuar merakı ile duyduğu her yeni melodiyi blok flütten üfleyerek devam etti. Okulda Müzik Hocası müziğe olan ilgi ve becerisini fark edip "sen hayatını müzik yaparak kazanacaksın" dediğinde on yaşındaydı.

Enstürmanlara duyduğu ilgi ve müziğe bağımlılığı gittikçe artarken yeni sazlar keşfederek bağlama, mey, piyano ve darbuka çalmaya başlamanın yanı sıra nota ve solfej dersleri alarak müzik bilgisini geliştirdi. Bu arayışın neticesinde Klarneti temel sazı olarak benimsedi ve 2000 yılında 14 yaşında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarını kazandı. Önce lise ardından üniversite bölümlerini okuyarak 2010 yılında "Silivri yöresi Halk Dansları Müzikleri" bitirme tezini vererek başarıyla mezun oldu.

Profesyonel müzik hayatına öğrenciliği döneminde başlayan Ali Rıza Altınkeser, 2002 yılında Çek Cumhuriyeti, Fransa, Almanya,İtalya, Avusturya ve Yunanistan'da halk oyunları ekiplerinin müzik gruplarında yer alarak Türkiye'yi temsil etti. 2006 yılında yine halk oyunları ekipleri ile Yunanistan'da ülkemizi temsil etti. 2016'da Pakistan Karachi şehrinde fasıl ve saz arkadaşları ile katıldığı etkinlikte yaptığı müzik ile büyük ilgi topladı.
Profesyonel hayatı boyunca bir çok Solist için eşlik saz görevini üstlendi.

Kıraç, Zara,Murat Başaran,Murat Evgin,Coşkun Sabah, Sinan Erkoç, Suzan Kardeş ve Sibel Tüzün birlikte çalıştığı solistlerden bazılarıdır.

Ali Rıza Altınkeser okullu bir müzisyen olmasının yanı sıra çaldığı saz olan Klarnet ile göbek bağı olan roman arkadaşlarından ve roman kültüründen çok şey öğrendiğini her fırsatta severek söyler. Sazını yeni keşfettiği dönemde dinlediği Somalı Mustafa Çalar'ın üslubundan çok etkilenir ve kendisini idolü olarak benimser.

İlk albümü olan AŞK KUMSALI adlı albümünde chill-out tarzında birbirinden güzel 12 eser seslendirdi.

"Neredeyse çocuk yaşlardan beri tanıdığım,Klarnet enstrumanına sadece gönlünü değil tüm benliğini vermiş bir kardeşim ALİ RIZA [ALTINÜFLER] kardeşimin başarılarınının daim olması dileklerimle…"

HÜSNÜ ŞENLENDİRİCİ

"Hissettiklerini samimice klarnetine üfleyen güzel kalpli öğrencim ALİ RIZA

ALTINKESER yolun açık,başarıların daim olsun…."

SERKAN ÇAĞRI

Bu Haberi Paylaş:
Canlı Yayına Mesaj Gönder
  • 25°C

Mobil Uygulamalarımız

RADYO TURKUVAZ

30 Nisan 2024, Salı
  • 07:00Uğur'la Güne Merhaba
  • 10:00Gönül Dostu Füsun
  • 12:00Utku'yla İstekler
  • 15:00Hilal Özgani ile Sosyal Hayat
  • 17:00Hopdedik Ayhan Show
BİZE ULAŞIN